SSL Sertifikası Nedir ? Nasıl Alınır ?

SSL Taşıma Katmanı Güvenliği veya Güvenli Soket Katmanı, bilgisayar ağı üzerinden site ile güvenli bağlantıyı sağlamak için kodlanmış kriptolama protokolleridir. Ssl bağlantısı sistem üzerinden alınan verinin sızdırılmamasını önlemektedir.
Gün geçtikçe yeni açılan siteler hızla artmakta ve kredi kartı hırsızları da bu durumdan yararlanmakta. Ssl sertifkası olmayan bir alışveriş sitesinden alışveriş yaparken kart bilgilerinizi girdiğinizde 3. şahıslar tarafından kart bilglilerinizin çalınabileceğinizi aklınızda bulundurun.
SSL SERTİFİKASI
Herhangi bir sitede ssl sertifikasının olup olmadığını anlamak için sitenin başında https:// veya yeşil şekilde yanan site ismi yazıyor ise o site güvenilir ve ssl sertifikalıdır.
SSL Sertifikası İçin Gerekenler
Kişisel sitenize ssl sertifikası kurmak için sitenizin özel bir ip adresine sahip olması gerekmektedir. Paylaşımlı bir ip adresi ise sürekli https ve http adresinde yönlendirmede sıkıntılar çıkartmaktadır.
SSL Sorgulama
SSL SERTİFİKASI
Bazı sitelerin başında https:// adresi bulunmakta fakat her https:// ile başalayan siteler güvenli değil https:// girildiğine yeşil olması gerekirken kırmızı olabiliyor. Bu durumda sitenin ssl sertifkası geçersiz sayılmaktadır. Bu sertifikayı sorgulamak için daha gelişmiş bir yöntem kullanmamız gerekmekte. Ssl sertifaksının sorgulamak için bu siteyi kullanabilirsiniz : http://www.sslsorgulama.com/
SSL Sertifika Edinmek
Sitenize sertifikası satın almak için ssl bağlayıcınıza başvurmanız gerekmektedir. Ssl sertifikası aldıktan sonra cpanel üzerinden ssl sertifikasını aktif edebilirsiniz.
SSL Sertifikasının Özellikleri
- Sitenizin güvenli ve sertifikalı olduğunu gelen ziyaretçilere bildirir.
- Arama motorlarından hızlı yükselmenize neden olur ve anahtar kelime alma olasılığınız yüksektir.
- Rakip firmalarınıza karşı daha etkili bir site dinamiği elde edersiniz.
- Alışveriş veya ziyaretçilerin güvenilirliğini kazanırsınız.
- Siteniz ve ziyaretçiler arasındaki veri alışverişini şifreler.
- Sunucu arasına 3. şahıs kişilere yer vermemektedir.
SSL sertifikasında şu bilgiler yer alır:
- Sertifika sahibinin adı
- Sertifikanın seri numarası ve sona erme tarihi
- Sertifika sahibinin açık anahtarının kopyası
- Sertifikayı düzenleyen kuruluşun dijital imzası
Hangi Tarayıcılar SSL Protokolünü Desteklemektedir?
Chrome, Safari, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera gibi modern web tarayıcılar SSL Protokolü’nü desteklemektedir. En yaygın olarak kullanılan ssl sertifikaları şöyledir ; Comodo SSL, Rapid SSL, Thawte, Symantec, Certum bunlardan birisini almak rakip sitelerinize 1-0 önde başlamak demektir.