WordPress Site Hızlandırma Yöntemleri

Web sitelerinin ziyaretçilerini memnum etmek adına sitenizin hızlı olması gerekir. Ziyaretçilerin sitede daha hızlı gezebilmesi açısından önemlidir. Eğer yavaş bir siteye sahipseniz ziyaretçileriniz bundan memnum olmayıp başka bir siteye geçiş yapacaktır.
WordPress, Joomla bunların en hızlılarındandır sitenize bunlarda herhangi birisini kurmak 1 adım önde olmak demektir hızlı geçilen sayfalar arasından kullanıcılar memnun kalacaktır.
Sitenizin hızını etkileyen en önemli faktörler sitenizin mobil uyumlu olmamasıdır. Mobil uyumlu bir site avanatajdır. Google botları uyumluluk açısından adeta titiz davranır ve google botları veya başka arama motoru botları buna çok dikkat eder.
Ortalama 3 saniye içinde açılması gereken sitenin gereğinden fazla sürede açılmasının sebepleri hosting firmasının yavaşlığı, sitede gereğinden fazla kullanıcı, saldırı veya spamdır.
Eğer siteniz hala yavaş ve gereğinden yavaş açılıyorsa gelin beraber yapılacakları gözden geçirelim.
WordPress Sitenin Yavaş Açılma Sebepleri
- Sunucu Optimizasyonu Sorunu
- .htaccess dosyası sorunu
- Video veya grafik tasarım içeriklerinin sorunu
- Alt yapısal kalıtsal sorunlar, (joomla veya wordpress)
- Kod Yapısı Sorunları
- Yoğun trafik
- Spam ve Saldırılar
Tüm bu sebepleri tek tek deneyerek bulmanız gerekmektedir. Yavaş açılmasının genel sebepleri bunlardır. Sitenizin açılma hızı veya sayfa arası geçiş hızınız ne kadar düşük olursa ziyaretçi hitiniz de o kadar yüksek olur.
WordPress Sitenizi Hızlandırma ve Tema İlişkisi
Sitenizin açılmasındaki en baştaki etmenlerden birisidir. Anasayfadaki gerekmez eklentileri kaldırmakla başlayabilirsiniz. Bu eklentiler sitenizin açılma hızını büyük ölçü de etkiler.
Hosting Ve Kalite
Eğer free hosting kullanıyorsanız sitenizin yavaş olması gayet normal. Paralı bir hostinge geçerseniz sitenizin hızına hız katacağına emin olabilirsiniz. Hostinglerinizi almak için ideal birkaç firma ;
Başlıca ve güvenilir olanlar bunlardır. Alacağınız hostlar sitenizin hızını büyük ölçüde etkiler.
Gereksiz Eklentiler
WordPress Gereksiz Eklentiler
Sitenizde kullanmadığını gerekmez eklentileri kaldırın veya etkisiz hale getirin. Çünkü sayfa yüklenmeye başlandığında eklentilerde beraberinde yükleneceği için hız konusunda büyük bir kayıp vereceğiz. Resimlerin boyutlarını sıkıştırın ve yer açın. Resim sıkıştırmak için eklentiler: WpFastest, Gzippy. Sitenizden gereksiz css veya js kodlarını kaldırın.
Kırık Link Tespiti
Kırık Link Tespiti
Sitenizdeki kırık linkleri tespit edin ve düzeltin. Sitenizdeki kırık linkleri düzeltmek için uygun toolları kullabilirsiniz.
Kırık link aracı : https://www.ihs.com.tr/seo/kirik-link-kontrol
Sayfadaki Gerekmez Kodlar
Sitenizin anasayfasındaki gerekmez css veya js kodlarını tek tek gözden geçirerek gerekmez olanları kaldırın.
DNS Ayarları
Dns ayarlarını uygun şekilde ayarlayın. Dns ayarlarını yapmak sitenizin iyileşmesine katkı sağlayacaktır.
Sitenizin Hızını Ve Performansını Öğrenin
- Google Page Speed İnsight,
- Google Mobil Site Hızı Testi Aracı
- Google Lihgt House
- Gtmetrix
- Pingdom